Echtscheidingsadvocaat

19 november 2018
 Categorieën: Juridische dienstverlening, Blog

Delen  

Ooit hebben jullie elkaar trouw beloofd en gezegd dat jullie bij elkaar wilden blijven tot de dood jullie zou scheiden. Helaas eindigen veel huwelijken tegenwoordig in een scheiding. 

Oorzaken scheidingen 

Er kunnen verschillende oorzaken zijn waarom jullie gaan scheiden. Als mensen van jongs af aan samen zijn, kan het voorkomen dat jullie uit elkaar groeien. Ieder krijgt dan andere interesses en voor je het weet, verliezen jullie interesse in elkaar en is een scheiding onvermijdelijk. Een andere veel voorkomende oorzaak is verliefdheid. Het komt vaak voor dat een van de twee verliefd wordt op een ander. Dit is erg moeilijk voor degene die achterblijft. 

Echtscheidingsadvocaat zoeken 

Wat de oorzaak ook is, een scheiding is erg moeilijk. Vaak is een persoon (of allebei) erg verdrietig of boos. Hierdoor kunnen jullie niet meer goed en rustig met elkaar praten. De scheiding regelen met behulp van een mediator is dan geen optie. Het is dan verstandiger om allebei een eigen echtscheidingsadvocaat in de arm te nemen. Deze advocaat zal voor jou dan alles zo goed mogelijk proberen te regelen. Uiteraard in overleg met jou. Een echtscheidingsadvocaat waarmee u in contact kan komen, is bijvoorbeeld Van Andel Advocatenkantoor

Werkzaamheden echtscheidingsadvocaat 

Een advocaat zal in eerste instantie met jou in gesprek gaan. Jouw wensen en eisen worden besproken. Jouw advocaat zal heel eerlijk aangeven of deze wel of niet reëel en haalbaar zijn. Daarna zal jouw advocaat contact zoeken met de advocaat van jouw ex-partner. Als jullie in veel opzichten op een lijn liggen, dan kan de scheiding snel geregeld zijn. Als dit niet het geval is, zal er heel veel heen en weer gemaild en gebeld worden in de hoop dat jullie er dan toch nog uit zullen komen. Vaak stellen advocaten dan voor om allebei voor de middenweg te gaan. Dit is de snelste en goedkoopste manier. Als jullie er echt niet uit komen, dan zal de advocaat een verzoek indienen bij de rechtbank. Jullie moeten dan naar een zitting komen. Tijdens de zitting zal de rechter jullie allebei horen. Na enkele weken krijgen jullie de beslissing van de rechter te horen. Hier kunnen jullie verder niets meer aan veranderen. Vandaar dat advocaten vaak proberen om de middenweg te vinden, zodat jullie allebei (redelijk) tevreden zijn. Indien jullie kinderen hebben, zullen de advocaten jullie ook helpen bij het opstellen van het ouderschapsplan. Het is verplicht om een ouderschapsplan op te stellen als jullie gaan scheiden. In dit document worden alle afspraken omtrent de kinderen vermeld, zoals de omgangsregeling, alimentatie etc. Dit plan kan elk jaar aangepast worden. Succes met het zoeken van de juiste echtscheidingsadvocaat en heel veel sterkte in deze moeilijke periode.