Letselschade

27 september 2018
 Categorie├źn: Juridische dienstverlening, Blog

Delen  

Door aan het verkeer deel te nemen, bestaat de mogelijk dat je betrokken raakt bij een ongeval. Het ongeluk kun je zelf veroorzaken, maar het kan ook een ander. Wanneer je er af komt met alleen blikschade dan valt het allemaal wel mee. Het is echter ook mogelijk dat er lichamelijk letsel ontstaat. De lichamelijke klachten die je bij een ongeluk kunt oplopen, wordt letselschade genoemd. Wanneer de lestelschade in het verkeer door een ander wordt veroorzaakt, kun je die persoon aansprakelijk stellen. Letselschade kun je ook oplopen tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. Wanneer dat door nalatigheid van je werkgever is, kun je ook hem daarvoor aansprakelijk stellen. Ook bij sporten kan er letselschade ontstaan. 

De lestelschade verhalen

Het is belangrijk dat je, wanneer je letselschade hebt opgelopen door de schuld van een ander, deze aansprakelijk stelt. Omdat dat in de praktijk vaak niet meevalt, heb je een letselschadeadvocaat nodig van bijvoorbeeld TRC Advocaten. Wanneer je dat doet, neem dan wel een goede die al meer van dergelijke zaken tot een goed einde heeft weten te brengen. Het valt niet mee om aan te tonen dat je letselschade hebt opgelopen door bijvoorbeeld het ongeluk dat plaats heeft gevonden.  Wanneer de tegenpartij helemaal niets wil betalen, moet je zeker een letselschadeadvocaat in de arm nemen. Neem een letselschadeadvocaat die in je omgeving woont. Omdat je in eerste instantie alles zelf zal moeten betalen, moet je in principe zeker zijn van het feit dat je de zaak zult winnen. Je moet eerst een gesprek aanvragen met de letselschadeadvocaat die je wilt kiezen. In het gesprek zal dan duidelijk worden wat je kansen zijn om de zaak te winnen. Je kunt daarvoor ook nog eerst de Letsel Helpdesk bellen. Zij geven ook precies aan wat je het beste kunt doen. Het kan namelijk zijn dat je langdurig door de lichamelijk klachten niet kunt werken. Ook de revalidatiekosten die je hebt, worden verhaald bij de tegenpartij. Wanneer de tegenpartij verloren heeft, zal hij alle kosten moeten betalen. Dat wordt het smartengeld genoemd. De letselschadeadvocaat zal ook kosten rekenen die je geestelijk eronder hebt geleden. Deze zijn echter moeilijker aantoonbaarder dan de lichamelijke klachten.  Je kunt ook voor de keus komen te staan of je bij een ongeluk, tijdens het uitoefenen van je werkzaamheden, je werkgever aansprakelijk wilt stellen. Wanneer hij niet bereid is de kosten die je moet maken te betalen, kun je ook tegen hem een zaak aanspannen. De sfeer zal er niet door verbeteren, maar hij zal wel moeten betalen als hij de zaak verliest. Het ongeluk, waardoor je een lange periode niet kunt werken, kan ontstaan zijn door nalatigheid van de werkgever.